Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко разход дават вашите 155-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    За лятната почивка имаме навъртяни 1878 км.
    Изяла е 152.52 литра бензин.
    Това прави средно 8.12л/100км.
    Горе долу е добре, тъй като беше доста натоварена и с хора и с багаж, а и климатика работеше в жегата.
    И средната скорост беше ?
    И колко % от засичавнето беше в извън градски режим?
    ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• Моята баба се представи по следния начин :

Пробег - 2540км. общо за ден преди тръгване, самото пътуване и ден след прибирането.

Гориво общо - 209литра.

Градско : София - 150км.
      Русе - 350км.

Извънградско : 2040км.

Скорост градско в ограниченията, извън градско също в ограничениета. В едната посока София - Русе колата е с 4-ри човека и багажник натъпкан колкото може и гуми 215/45/17 от Русе по черноморието с двама души и гуми 195/50/15 като не броя дъщерята защото е 13кг. и не влиза в групата багаж и пътници. Това всичкото при климатроник на АУТО през цялото време. Който иска да вярва, а който прецени да не вярва.

Comment

• Ми излиза ти среден разход 12,15л/100км ... какво да не вярваме

Моята каляска последните няколко пъти с по-дълъг преход (имам в предвид над 300км),с двама човека и с багаж от типа "бурканите на баба" дава среден разход 8-8.5/100. Това с движение с около 110 км/ч извънградско (където може разбира се) и с около 60 км/ч градско - БЕЗ климатик обаче.
        Така че подкрепям Иван в лигата на икономичните баби
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
          Ми излиза ти среден разход 12,15л/100км ... какво да не вярваме

Моята каляска последните няколко пъти с по-дълъг преход (имам в предвид над 300км),с двама човека и с багаж от типа "бурканите на баба" дава среден разход 8-8.5/100. Това с движение с около 110 км/ч извънградско (където може разбира се) и с около 60 км/ч градско - БЕЗ климатик обаче.
          Така че подкрепям Иван в лигата на икономичните баби
          Някой не се е събудил още май
          2540 км с 209 литра е 8,22/100 което си е нормално с толкова извънградско.
          А това че климатика вдига много разхода си е до голяма степен мит
          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Моята пък колкото съм и сипал нищо не е върнала.Харчи ми в града около 12/100 , а извън - 8-8.5!На извънградско климатроника може и да не оказва огромно влиямие на разхода , но в града си го вдига сериозно , да не говорим , че потеглянето си е като на москвич.
            ALFA 155 SQUADRA CORSE - BULGARIA

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
              Моята пък колкото съм и сипал нищо не е върнала.Харчи ми в града около 12/100 , а извън - 8-8.5!На извънградско климатроника може и да не оказва огромно влиямие на разхода , но в града си го вдига сериозно , да не говорим , че потеглянето си е като на москвич.
              Споделям всичко, без последното за космича.. А за мен тия стойности са на газ!!!
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Първоначално публикувано от Alexandrov70 Покажи съобщение
                Моята пък колкото съм и сипал нищо не е върнала.Харчи ми в града около 12/100 , а извън - 8-8.5!На извънградско климатроника може и да не оказва огромно влиямие на разхода , но в града си го вдига сериозно , да не говорим , че потеглянето си е като на москвич.
                С две ръце подкрепям и за москала по малко да

Comment

• Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                  И средната скорост беше ?
                  И колко % от засичавнето беше в извън градски режим?
                  Средна скорост бабата не показва, но имаше и 190-160-130 имаше и 90 имаше и 60км/ч! Извънградско са едно поне 85% от пробега.
                  Климатикът е ползвам сравнително малко - може би 30% от пробега.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• на газ 11 на бензин 10 това е в града!на вън 7.5 или 8
                    sigpic 155ex 159ex 530new

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                      Някой не се е събудил още май
                      Не е лъжа ... стоенето до 3 сутринта не вярвам да е полезно за който и да било
                      Не е лъжа и това за климатика - при разумно каране не вдига разхода много...

Comment

• Послено засичане: 540 км от които около 100 км градско - 8.1/100.
                        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Мдаа,при мене разходът е маалко по-висок.Равносметката-120 лв за гориво,което е грубо 48 литра,минати 370 км,от които около 100 извънградско,което по мои сметки дава разход 12.97/100.Ни повече ни по-малко.Не знам дали е нормално,струва ми се малко множко,но все пак не е извън границите на допустимото,като се има предвид,че съм неопитен шофьор.Икономичното каране едва ли го умея,ръчкам я и постоянно я карам на обороти,първо щото мразя да ми претриса мотора както се получава при някои шофоьори,и второ-за да мога да се изстрелвам по най-бързия начин

Comment

• Еми тогава разход от 13/100 не трябва да те учудва. Заводския разход е около 10/100 градско - но това със качествен бензин, а не с ла*ната, дето ни сипват в БГ-то ...
                            Още помня каква хала беше червената ми 55-ца - взех я с 10-15л италиански бензин в резервоара - беше просто невероятно

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
                              Еми тогава разход от 13/100 не трябва да те учудва. Заводския разход е около 10/100 градско - но това със качествен бензин, а не с ла*ната, дето ни сипват в БГ-то ...
                              Още помня каква хала беше червената ми 55-ца - взех я с 10-15л италиански бензин в резервоара - беше просто невероятно
                              Чат-пат слагам германска нафта като ми дойде на акъла да си взема от там.Мога само да кажа че вместо 4,все едно става 5 цилиндрова.Вървене,разход......нищо общо.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Мда от бензин до бензин разликата е огромна.А също така е и огромна разликата между градско и извънградско поне при мойта кола-извънградско Търново-Свищов ги минавам по обиколния път (сиреч грубо 100 км) с под 20 лв бензин и наистина яко каране,значи 8 литра....А градско далеч повече,като е студена също много качва разхода.Абе ако мога да се изразя по-научно,имат голяма дисперсия на разхода на гориво при нашите коли-напълно са способни да дадат нисък разход,но при малка промяна на стила на каране всичко се променя.

Comment

Working...
                                X